WhatsApp ons Bel ons Bel mij terug

De Politie mag camerabeelden van 280.000 Nederlandse beveiligingscamera's bekijken

Er zijn inmiddels 278.988 beveiligingscamera’s van particulieren, bedrijven en de overheid geregistreerd in de politiedatabase Camera in Beeld. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

 

Eigenaren kunnen beveiligingscamera’s registreren bij de politie. De politie mag vervolgens beelden van die camera’s opvragen als er in de buurt een misdrijf is gepleegd. Dankzij Camera in Beeld is in een oogopslag te zien of geregistreerde camera’s hangen, zonder daarvoor eerst buurtonderzoek te doen. Live meekijken kan via het systeem niet.

Sinds november 2019 zijn er ruim 50.000 camera’s aan het politiebestand toegevoegd. Vooral particulieren hebben in de afgelopen anderhalf jaar beveiligingscamera’s aangemeld. Daarbij gaat het om 17.326 stuks. Bedrijven meldden 30.935 camera’s aan.

 

In totaal zijn er 44.016 camera’s van particulieren aangesloten bij Camera in Beeld, blijkt uit de cijfers van de politie. De meeste camera’s zijn afkomstig van bedrijven: 215.553 stuks. Daarnaast zijn er nog eens 19.419 overheidscamera’s waarvan de politie beelden kan opvragen.

 

De meeste geregistreerde camera’s hangen in de gemeente Amsterdam (29.600). Daarna volgen Rotterdam (16.000) en Haarlemmermeer (7.400).

Camerainstallatie.nl
Kijk je ogen uit

Onze werkwijze


Offerte aanvragen
Stap 1
Offerte aanvragen

U doet bij ons een vrijblijvende aanvraag voor uw persoonlijke offerte voor een camerasysteem, alarmsysteem of intercom. Aan de hand van uw aanvraag nemen wij contact met u op. Voor direct contact mag u ons natuurlijk ook bellen.

Offerte aanvragen
Advies op locatie
Stap 2
Advies op locatie

Wij komen graag bij u langs om uw persoonlijke situatie te bekijken en met u de mogelijkheden te bespreken. Vanuit hier kunnen wij een passend voorstel voor u maken welke aansluit bij uw persoonlijke wensen.

Advies op locatie
Montage camera’s
Stap 3
Montage camera’s

Het beveiligingssysteem zal door onze eigen monteurs vakkundig worden geïnstalleerd. Door onze kennis en passie voor techniek weten wij er een perfect plaatje van te maken. Na de montage zorgen wij dat alles naar wens zal functioneren.

Montage camera’s
Tevreden klant
Stap 4
Tevreden klant

Pas als u tevreden bent zijn wij voldaan! Wij zullen er dus ook alles aan doen de installatie bij u vlekkeloos te laten verlopen. Immers willen wij van u als klant een ambassadeur maken, want de mooiste reclame is mond-tot-mondreclame.

Tevreden klant