WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
Uitleg

Wat is Power over Ethernet?

Een veelgestelde vraag is wat Power over Ethernet precies is. We noemen dit gemakshalve ook wel ‘PoE’. Het is een technologie die het mogelijk maakt om data en spanning te leveren en dit m.b.v. een twisted pair kabel (een standaard netwerkkabel) in een z.g. Ethernet-netwerk.

 

Deze technologie wordt ingezet om bijvoorbeeld IP camera’s te voorzien van stroom. Maar ook andere apparatuur zoals voip-telefoons en diverse soorten routers. Met Power over Ethernet is het niet mogelijk om grote stroomverbruikers, zoals servers of computers, van stroom te voorzien. Omdat de kabel een beperkt vermogen heeft.

De vele voordelen van ​Power over Ethernet-technologie

Toepassing van Power over Ethernet heeft veel voordelen. Allereerst levert PoE een besparing op als het gaat om tijd en geld, aangezien minder bekabeling nodig is. Netwerkkabels hoeven bovendien niet per se door een elektricien te worden aangelegd en kunnen overal worden geplaatst.

 

Power over Ethernet biedt ook extra flexibiliteit. PoE-compatible apparatuur is niet ‘gebonden’ aan een stopcontact en kan daardoor op iedere wenselijke plek toegepast worden. Dit maakt verplaatsen van apparatuur ook veel gemakkelijker. PoE-technologie is ‘intelligent’ en draagt bij aan een correct gebruik en een optimale stroomvoorziening van netwerkapparatuur.

 

Naast dit alles zorgt PoE voor betrouwbaarheid als het gaat om stroomvoorziening: bij PoE komt de stroom uit een centrale en universele bron en niet via een onoverzichtelijke verzameling adapters.

 

Tot slot is PoE ook nog eens goed schaalbaar; gebruik van stroom via het netwerk maakt de installatie en verdeling van netwerkconnecties aanzienlijk eenvoudiger.

Maximale kabellengte beperkt

Hoewel PoE veel voordelen biedt, zijn er wel wat aandachtspunten voor gebruik. Zoals gezegd is de technologie niet bruikbaar voor apparatuur die veel stroom verbruikt. Daarnaast moet u bij de toepassing rekening houden met het feit dat ethernetkabels maximaal 100 meter lang zijn. Dit laatste punt kan enigszins ondervangen worden door één of meerdere ‘PoE repeaters’ te gebruiken om het signaal te versterken.

 

Ondanks deze aandachtspunten is een netwerk door middel van PoE-switches, PoE-injectors of PoE-splitters relatief eenvoudig te upgraden naar een PoE-netwerk. Door de vele voordelen die PoE biedt, kan toepassing van deze technologie beslist ook voor úw klanten interessant zijn.

Wij streven ernaar om binnen 24 uur te antwoorden

Het liefste vertellen wij u persoonlijk over onze passie voor techniek. Neem contact met ons op voor advies of ondersteuning.
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Camerainstallatie.nl