WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug
Specialisten op het gebied van draadloze straalzenders

Draadloze Straalverbinding Installatie

De draadloze straalzenders zijn een zeer betrouwbaar alternatief voor bijvoorbeeld het koppelen van een tweede pand voor uw bedrijf of als u de stallen of de bijwoning wil voorzien van een netwerk of internet verbinding. U kunt of wilt op deze locatie geen dure internetverbinding maar wel een betrouwbare internet verbinding. Door middel van deze straalzender oplossingen is dit geen probleem.

 

Waarom een straalzender (point 2 point verbinding)

  • Verschillende locaties koppelen ( b.v ) hoofdkantoor met nevenlocatie
  • Alternatief voor een glasvezelverbinding
  • Alternatieve manier voor  internetverbinding
  • Internetaanvoer tbv Hotspot op camping of bungalowpark
  • Koppelen van b.v. camera’s draadloos over grote afstand
Camerainstallatie.nl
Camerainstallatie.nl |

Eigen helpdesk

Het liefste vertellen wij u persoonlijk over onze passie voor techniek, maar de helpdesk staat altijd voor u klaar.

Camerainstallatie.nl |

22 jaar ervaring

Al 22 jaar leveren en installeren wij camerabewaking systemen bij onze klanten.

Camerainstallatie.nl |

Eigen monteurs

In één dag gemonteerd. Snel en vakkundig geïnstalleerd door onze monteurs.

Wat is er nodig voor een straalverbinding?

Om als voorbeeld twee locaties via een wifi straalzender met elkaar te verbinden, heeft U twee krachtige outdoor wifi access-points met ingebouwde sectorantennes nodig. U plaatst deze op het dak (of aan de gevel) op beide locaties. Via een ethernetkabel sluit U de access points aan op de achterliggende netwerken.

 

Hoe werkt het?

De access-points zetten samen een verbinding op en fungeren zowel als zender als ontvanger. De data wordt dus beide kanten op gezonden. Beide access-points dienen daarom op elkaar uitgericht te worden. Uiteraard kunt U het signaal via encryptie eenvoudig afschermen voor derden.

 

Zichtverbinding

Om een stabiele draadloze verbinding te realiseren, dient u wel tussen de twee locaties over een zichtverbinding te beschikken. Er mogen dus gebouwen tussen de twee access-points staan die het zicht kunnen belemmeren. Dat genereert namelijk teveel demping. Een zogeheten line-of-sight (LOS) is dus een vereiste.

Genoeg van al die beunhazen?
Bekijk onze Wifi producten

Wat is een straalverbinding

Een straalverbinding is een radioverbinding tussen twee zendmasten waartussen data wordt verstuurd (ook wel ethernet over radio genoemd). De twee zendmasten staan bovenop een gebouw of mast zodat er optimale communicatie mogelijk is tussen de twee locaties.

 

De zogenaamde Line Of Sight (LOS) tussen de twee zendmasten moet volledig vrij zijn van objecten. Anders kan er geen signaal worden verstuurd. Met dit type verbindingen zijn theoretisch afstanden te overbruggen van 100 km, maar 30 km wordt als maximum aangeraden.

 

Aansluiting vaste datanetwerk
Vanaf de klantlocatie wordt data verzonden naar een verzamelpunt van één van de carriers (bv. van KPN of Alticom) om een aansluiting op het datanetwerk te creëren. Vanuit deze locatie kan vervolgens een vaste verbinding (bv. zakelijk glasvezel of koper) worden gebruikt om verbinding te maken met het Internet of met een eigen netwerk (bv. IP-VPN of MPLS).

 

 

Waar gebruik je een point-to-point verbinding voor?

Een point-to-point verbinding wordt vaak gebruikt in situaties waar het niet mogelijk is om een kabel te leggen/graven. Met deze draadloze verbinding kun je toch een internet of netwerk verbinding opzetten. Er zijn diverse toepassingen, hieronder som ik er een paar op:

  • Netwerkverbinding tussen 2 scholen of bedrijven
  • Tijdelijke WiFi verbinding op een outdoor locatie
  • Netwerkverbinding voor kassa systemen
  • Verbinding tussen access points voor een hotspot op een camping of in een haven

U wilt twee gebouwen met elkaar verbinden? Of uw netwerk beschikbaar maken op een tijdelijke locatie? Gebruik dan een point-to-point straalverbinding.

Ubiquiti WIFI specialist

Camerainstallatie was er vanaf het prille begin bij, het merk Ubiquiti viel ons op en zie nu! Een wereld merk. Meer dan 1000 zenders van UNIFI zijn er door ons geplaatst en in onderhoud. Van Ubiquiti is de UniFi serie de meest populaire, oer sterk, professioneel in gebruik en zowel op 2.4 Ghz als ook op 5 Ghz. Het mooie is het extreem hoge vermogen en de betaalbare prijs.

 

Ubiquiti

Ubiquiti Networks ontwerp, produceert en verkoop innovatie oplossingen voor draadloze breedband toepassingen. De producten van het bedrijf omvatten producten zoals de Bullet, NanoStation en vele andere toonaangevende producten in de branche. De producten worden door een intern team ontwikkeld rond kerntechnologieën zoals het AriOS besturingssysteem en Frequentie Freedom-technologie (100MHz tot 10GHz).

 

Markt

De groeiende markt voor spraak, video en datacommunicatie heeft de vraag naar breedband oplossingen wereldwijd opgedreven. Terwijl bedrade netwerken al lang succesvol zijn voor deze toepassingen, zijn bedrade netwerken niet altijd even eenvoudig aan te leggen. In de laatste jaren zijn ongelicenceerde draadloze breedband netwerken aantrekkelijk geworden om in deze situaties toch oplossingen te kunnen bieden.

Ubiquiti de makers van professionele megasnelle wifi netwerken

De UniFi reeks van Ubiquiti bestaat niet meer alleen uit de populaire acces points, tegenwoordig worden er ook producten voor routing/switching, camerabeveiliging en VoIP telefonie met dezelfde betrouwbaarheid en kwaliteit die we gewend zijn van Ubiquiti.

Ubiquiti UniFi AP – 802.11 b/g/n – 2.4 GHz – 20 dBm

Een hoog vermogen WIFI zender welke u grenzeloos laat genieten van snelle netwerk verbindingen ! wij vinden als WIFI en UNIFI product specialisten dit het neusje van de zalm, en zullen ook niet ontkennen dat dit merk met hun producten de mannen zijn achter verschillende grote telecom netwerken over de gehele wereld !