WhatsApp Bel ons Stel je pakket samen Offerte Bel mij terug

Slimme camera’s bij spoor Amsterdam-Eindhoven

Spoorbeheerder ProRail gaat het cameratoezicht op het spoor uitbreiden en verbeteren. Er komen bijna honderd extra slimme, mobiele camera’s op beruchte plaatsen. Bijna driekwart komt op de drukke corridor tussen Amsterdam en Eindhoven.

 

De nieuwe camera’s zijn uitgerust met software die afwijkende, gevaarlijke en ongebruikelijke situaties op het spoor sneller en automatisch registreert en de meldkamer in Utrecht waarschuwt. ProRail hoopt zo beter te kunnen optreden tegen spoorlopers, spoorboomduikers, koperdieven, vandalen en mensen die rondlopen met zelfmoordplannen.

 

De spoorbeheerder heeft nu ruim 3500 camera’s op het spoor en in stations, waarvan de beelden worden bekeken door medewerkers. Als die iets vreemds zien, kan worden ingegrepen.

Camerainstallatie.nl
Binnen 24 uur
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Camerabewaking op het spoor

Camerabewaking op het spoor biedt verschillende voordelen, zoals het vergroten van de veiligheid voor passagiers en personeel, het voorkomen van vertragingen en schade aan de infrastructuur en het verminderen van criminaliteit zoals diefstal en vandalisme. De slimme camera’s met geavanceerde software maken het mogelijk om afwijkende en gevaarlijke situaties sneller en automatisch te detecteren, waardoor de reactietijd van de hulpdiensten wordt verkort en de veiligheid wordt verbeterd. Door de camera’s te integreren met het centrale bewakingssysteem kunnen de beelden in real-time worden bekeken, zodat onmiddellijk actie kan worden ondernomen als er iets verdachts wordt waargenomen. Bovendien kunnen de beelden worden gebruikt als bewijsmateriaal in geval van incidenten of juridische procedures.

Camerainstallatie.nl
Binnen 24 uur
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

Camerainstallatie.nl |

Eigen helpdesk

Het liefste vertellen wij u persoonlijk over onze passie voor techniek, maar de helpdesk staat altijd voor u klaar.

Camerainstallatie.nl |

22 jaar ervaring

Al 22 jaar leveren en installeren wij camerabewaking systemen bij onze klanten.

Camerainstallatie.nl |

Eigen monteurs

In één dag gemonteerd. Snel en vakkundig geïnstalleerd door onze monteurs.